maandag, mei 27, 2024

Hoogheemraadschap plaatst noodpompen om overtollig regenwater af te voeren

Het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard heeft gisteren op de grens van Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel twee mobiele pompen geplaatst. Deze pompen moet het overtollige regenwater afvoeren. In de afgelopen dagen is er meer dan 50mm regen gevallen waardoor het water niet meer wordt opgenomen in de bodem.

Het hoogheemraadschap zorgt er met de pompen voor dat het waterpeil in de sloten omlaag wordt gebracht. Het overtollige water wordt afgevoerd naar bufferplaatsen, de gemalen pompen het vervolgens weg richting de Hollandse IJssel.

Het hoogheemraadschap heeft in totaal vier extra pompen geplaatst om meer water af te voeren. Bij het recreatiegebied Hitland op de grens van Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel hebben we twee extra pompen geplaatst. Deze pompen kunnen wel voor geluidsoverlast zorgen.

In de Krimpenerwaard stijgt het water in de sloten en komt op sommige plaatsen over de weg heen. Dit is te zien op de Gouderakse Tiendweg. We hebben in dit gebied ook een pomp geplaatst en een pomp in Haastrecht.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -spot_img

Meest gelezen