maandag, mei 27, 2024

Drukke opkomst tijdens Concerto Tutti in Dorpshuis Op Moer

Liefhebbers van klassieke muziek zaten zaterdagavond op de juiste plek in Dorpshuis Op Moer. Daar vond zaterdagavond Concerto Tutti plaats, een unieke muzikale samenwerking van jong en oud.

Tijdens de avond werd er klassieke muziek gespeeld door amateur-ensemble Filomusica  en was er een unieke samenwerking met onder andere de leerlingen vanuit muziekschool MOZ-art. De spelers van het leerlingenorkest krijgen op school onder lestijd muziekles.

Bijzonder tijdens het concert waren zoon, dochter en moeder. Syke speelde op de Celli en haar broer Lucas speelde op zijn trompet. Lucas is vanuit het activiteitenprogramma Brains bij de muziekschool Moz-art terecht gekomen. Hij speelde een prachtig stuk op zijn trompet onder begeleiding van de piano.

Dirigent Martien van der Zwan begeleidde Filomusica tijdens hun optreden. Wethouder Frans Klovert genoot zichtbaar van het concert. Hij kijkt uit naar het jubileum concent van het amateur-enseble. “Het klonk echt heel erg goed”, aldus Klovert.

Ook voor het dorpshuis was het een welkome ervaring. Zij hadden de Zuidplaszaal beschikbaar gesteld voor het concert. Met het succes van deze editie mogen er hopelijk nog vele volgen.

Directeur Dick Verhoef van de muziekschool hoopt dat meer talent zich aanmeldt bij de school. Er is nog voldoende plaats en bij meerdere aanmeldingen kan er gezocht worden naar nieuwe docenten.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -spot_img

Meest gelezen