zaterdag, maart 2, 2024

Inwoners krijgen resterend tegoed voor afvalpas verrekend

Inwoners van de gemeente Zuidplas die nog een tegoed hebben staan op hun afvalpas krijgen dit van de gemeente terug. Dat gebeurt op het moment dat de eerste betaling van de afvalstoffenheffing 2023 wordt geïncasseerd.

Vanaf 1 mei 2022 worden de stortingen in rekening gebracht via de aanslag afvalstoffenheffing. Door deze manier hadden sommige inwoners nog tegoed op hun afvalpas.

Eerder heeft de gemeente gecommuniceerd dat dit tegoed eind 2023 verrekend zou worden met de gemeentelijke belastingaanslag, maar dit blijkt nu juridisch toch niet mogelijk. Het tegoed wordt daarom nu op de rekening van de inwoner gestort bij de eerste betaling van de afvalstoffenheffing 2023.

Op www.zuidplas.nl/saldo-teruggave-afvalpas staat een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden rondom deze terugbetaling. Inwoners kunnen hier ook een contactformulier invullen mocht de vraag er niet bijstaan. Zij ontvangen dan zo spoedig mogelijk antwoord.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -spot_img

Meest gelezen