dinsdag, april 23, 2024

Nieuwe bestuursleden lokale omroep stappen op

De nieuwe bestuursleden van Stichting Gouda Media (SGM), de lokale omroep van de gemeente Zuidplas, stappen na korte tijd op. Hiertoe is besloten na openbaring van documenten bij de nieuwe bestuurders.

Januari dit jaar werd bekend gemaakt dat de lokale omroep van Zuidplas, Dichtbij het Nieuws, nieuw leven zou worden ingeblazen door een nieuw bestuur, namelijk met Jeffrey Jacobs en Sebastiaan Barel. Daarbij zou ook een naamswijziging plaatsvinden naar Zuidplas Vandaag. Na afronding van het financiële jaarverslag zou het oude bestuur officieel opstappen.

WOO-verzoek

Naar aanleiding van een ingediend WOO-verzoek van een ander nieuwsplatform bij het Commissariaat van de Media (CvdM) zijn eerdere documenten van de stichting onder ogen gekomen van de nieuwe bestuurders.

In de documenten zijn onder andere samenwerkingsovereenkomsten in te zien. “Deze documenten zijn ons totaal niet bekend en weten (en wisten) niets van de inhoud en voorwaarden van deze overeenkomsten omtrent journalistieke dienstverlening en het verkopen van reclame. De constructie die is weergegeven, geeft ons ernstige zorgen over het handelen van de eerdere bestuursleden. Deze zorgen zijn dusdanig ernstig dat wij na consultatie hebben doen besluiten per direct op te stappen uit het bestuur”, leggen Jeffrey en Sebastiaan uit.

De inmiddels uitgeschreven bestuursleden betreuren de gang van zaken: “Met de omroep wilden wij een journalistiek avontuur aangaan die wij dan ook met beide handen aangrepen. Hoewel tijdens de eerste fase van de overdracht de levering van gevraagde documentatie al deels uitbleef, zijn wij ten goede trouw het bestuur ingestapt. Nu alle documentatie nu alsnog is bovengekomen, voelen wij ons geschaad in dat vertrouwen.”

Verder met lokale journalistiek

Hoewel de omroepvergunning weg is, gaan Jeffrey en Sebastiaan door met de lokale journalistiek. “De titel Zuidplas Vandaag blijft bestaan en staat gelukkig nog los van Stichting Gouda Media. Wij gaan hoe dan ook door met het vullen van onze titels met lokaal nieuws en dat blijven we met veel plezier, passie en nieuwsgierigheid doen.”

Wethouder Klovert is op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen bij de omroep en over de opgevraagde documenten bij het CvdM.

Lees verder over dit onderwerp

17 REACTIES

 1. Jeffrey, ik heb je meerdere keren gewaarschuwd en de uitkomst verrast mij niet. Succes met ZuidplasVandaag (zonder subsidie). Wethouder Klovert heeft er een probleem bij, wij hebben dus een lokale omroep zonder radio, zonder TV, zonder website, zonder nieuws, maar wel met een zendmachtiging en subsidie tot 2025.

 2. Joke, vertel er dan wel even netjes bij dat je bij dezelfde lokale omroep geholpen hebt om ‘m op te starten (en dus de zendmachtiging binnen te halen mét subsidie) en natuurlijk dat je er daarna gestopt bent.
  Je hebt dus eigenlijk mede door jezelf een niet-functionerende lokale omroep

  Geen dank voor de context!

  • @ Hartelijke groeten aan je informant, het is alleen jammer dat het niet klopt. #fakenews

   • Beste Joke, Volgens mij zit je in de ontkenningsfase maar het was toch echt dat jullie (met je man) er alles aan gedaan hebben om de lokale omroep naar de klote te helpen als wraak dat jullie weer eens ergens met ruzie vertrokken. Je man tikte bijvoorbeeld artikelen (nou ja tikken, kopieeren van Wikipedia en toeristensite) en zijn naam staat er nog steeds onder. En uiteindelijk gooide jouw man Dichtbij uit zijn pand aan het raadhuisplein. U bent een parmantige fantast maar helaas, half Nieuwerkerk kent jouw leugens en wilde verhalen inmiddels en lacht u uit!

    • Je weet hoe het afloopt met de boze wolf in het sprookje, advies; hoor en wederhoor dan kan ik je een heleboel vertellen wat je niet weet over heel veel mensen die dat graag verborgen willen houden. Roddel en achterklep is namelijk altijd fakenews

     • Sprookjes bestaan niet, sorry Joke. Wel feiten! Een feit is dat je mede verantwoordeljjk voor dit debacle bent, of je het nu wil geloven of niet!

 3. Je speelt iedere keer hetzelfde verhaal af, jij en je man redden alle omroepen maar niemand wil luisteren en steeds als je de familie Bekker bij een omroep ziet verschijnen, gaat deze in de toekomst verdwijnen is een bekend Nieuwerkerks gezegde! Dus horen we jouw verhaal maar zien de feiten onder ogen! Net als plagiaat en overal blokkeringen.

   • Zegt de vrouw die op Je Bent nieuwerkerker een andere naam aannam nadat ze geblokkeerd was door wangedrag en toen ze ruzie had bij Omroep Zuidplas zich Roodkapje noemde toen daar nog reacties onder werden gezet! Mens ga eens in de spiegel kijken en je vreselijk schamen!

    • Klopt, dat Bekkertje heeft meerdere gedaantes aangenomen om zo iedere keer te blijven vuurspugen via de Nieuwerkerkse sociale media

 4. Een lokale omroep verwijnt, als er een Bekkertje verschijnt!
  Inmiddels 3 omroepen om zeep geholpen, wees op uw hoede!

 5. Het is toch mooi, dat er mensen zijn die na al die jaren nog steeds weten wie Roodkapje is en nog bang zijn voor de waarheid die ze schreef en die daar de bewijzen van heel zuinig bewaard over wie die omroepen werkelijk om zeep hebben geholpen, nadat wij er al lang vertrokken waren.

  • Joke. Realiseer je dat iedereen (!) jou inmiddels spuugzat is, daar heb je flink je best voor gedaan. Leg je erbij neer dat niemand in jou of de ingebeelde ‘dingen die je weet’ geïnteresseerd is. Niemand.

 6. Ojeeeeeee Mevrouw Bekker heeft een nieuw speeltje gevonden waar ze kan huilen over haar ingebeelde onrecht die haar keer op keer wordt aangedaan als ze weer eens bij een omroep met ruzie vertrok.

 7. Het moddergooien is begonnen a la publique, onprofessioneel. En dat wil dan lokale omroep gaan maken. De inwoner van Zuidplas is uiteindelijk de verliezer.

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -spot_img

Meest gelezen